Hoppa till innehåll

Kameraövervakning

Ett kamerasystem används inte alltid bara för inspelning av händelser, utan ett modernt system kan göra mycket mer än så. Vilken installation skulle passa dig bäst?

Enkel installation

Om du enbart behöver upp till 6 kameror räcker det oftast med att bygga ett kamerasystem med en dedikerad NVR. Dessa sorters system passar i t.ex små butiker eller mindre sporthallar.

Större Installation

Om ni behöver mer än 6 kameror så rekommenderar vi ett kamerasystem som är byggd på en konventionell PC med en kameraklient. Denna typens system passar i t.ex en kontorslokal eller …

Special-installation

I specialinstallationer finns möjligheten till ännu fler kameror och funktioner som redundans med lagring.

Enkel Installation

En enkel installation görs lättast med en helt dedikerad NVR som har ett bestämt antal ingångar för kameror som ej går att överskrida. Dessa system har oftast lite färre funktioner och är lättare att använda. Om man vill planerar att senare ha special funktioner i sitt kamerasystem så kan man ej använda sig av denna typen av installation. Det går heller inte att öka antalet kameror utöver den fysiska gränsen på inspelningsboxen (NVR).

Hikvision NVR

Användningsområden

Enkla installationer används oftast inom små livsmedelsbutiker, mindre sporthallar, privata hem och andra diverse mindre lokaler.

Fördelarna med en NVR är att de går att installera på mycket små utrymmen då man inte behöver ha en skärm kopplad, utan går att styras med enbart en smartphone eller en dator på en annan plats för att styra ditt system.

Simpel Applikation i telefonen

Beroende på vilken NVR man väljer så kan man lätt koppla upp dom till både paddan och telefonen, Detta hjälper vi gärna med.

Hikconnect Applikationen

Större installation

Om man väljer att göra en större installation där man använder sig av en vanlig pc med ett klient program så finns det ingen direkt gräns på hur mycket kameror man kan installera. Det finns ett stort antal olika klienter man kan välja där ute och vi hjälper dig gärna välja rätt. Man kan också med en sådan här installation välja att installera special funktioner

Milestone Xprotect

Användningsområden

Ett kamerasystem baserat på en pc med klient är det som används oftast i butiker,kontor,lager och garage. Det som gör att detta är den vanligaste installationen är helt enkelt att det teoretiskt inte finns några gränser på hur mycket kameror och funktioner man kan installera. Men detta behöver ej betyda att det blir för komplicerat för dig som kund ett sånt här system kan göras mycket okomplicerat på din begäran.

Full frihet

Osäker på hur många kameror du vill ha? Vet du inte om ditt kamera system ska göra mer än bara spela in? Om detta är frågor du som kund har så är så kan det vara mycket smart med en ”större installation” då man har full frihet att uppdatera systemet som man vill med tiden. Detta betyder helt enkelt att även om du bestämmer initialt att du kanske bara vill installera 1 kamera så kan du ändå med lätta modifikationer välja installera många fler vid ett senare tillfälle.

Specialinstallation

Vill du att ditt kamerasystem ska ha full backup om en dator kraschar? Vill du att ditt kamerasystem ska hjälpa ha koll på antalet människor i lokalen? Det finns mycket ett modernt kamerasystem kan göra. Om du har frågor om vad det kan göra eller om du har idéer på vad du vill att ditt ska göra så kan du gärna kontakta oss så hjälper vi självklart dig skräddarsy en installation åt dig.

En PTZ kamera som kan följa valda objekt.

Specialfunktioner

Här nedan är ett urval av dom funktioner man kan välja att installera på sitt kamerasystem.

NPR

This image has an empty alt attribute; its file name is 1597914915.webp

Numberplate recognition eller Registreringsskylts igenkänning kan hjälpa er med vilka bilar som rör sig på området. Kan också användas för att varna om en viss skylt åker in på området.

Fire Detection

I samarbete med ett välfungerande brandlarm kan också ett bra kamerasystem med värmekamera hjälpa upptäcka bränder på långt håll.

Porttelefon

Om man inte vill installera ett Passerystem bara för att ha en porttelefon kan man installera en kamera med mikrofon och tvåvägs kommunikation.

People counting

Vill du hålla koll på hur många som befinner sig i en lokal eller hur många som passerar en viss linje så kan detta tillägg hjälpa.

Heatmapping

Vilken plats i din lokal rör det sig mest människor? Vill du veta vart den mest attraktiva platsen i butiken är för att sälja till kunden? Med heatmapping får du en bild som visar dig vart människor rör sig som mest.

Intrusion Alarm

Har ni problem med att kunder rör saker dom inte får eller att bilar kör in era stolpar? Sätt ut intrusion points där du får larm om någon kommer för nära dessa valda punkter.